Nyhetsbrev


Vi vann demokratipris 13.06. 2022 för projektet ”spela med lagen” för att vårt projekt handlar om barnkonventionen, de tyckte att det var ett bra projekt och målgrupp som gör ett bra jobb för barn.

Vi var mycket tacksamma för äran att vinna denna priset. Detta gjorde att vi kämpade ännu bättre och det gav oss kraft att även jobba hårdare för att komma fram till bättre resultat än vad vi fått tidigare. Det som också gjorde att vi ville kämpa och jobba hårdare är att vi vill förmedla till andra delar av Sverige och världen om oss. En grupp som har samma vision och kämpar för barns rättigheter i Sverige och andra delar av världen.

”Motivering” från kommunfullmäktiges ordförande

Spela med lagen, DramaMeras projekt, lyfter barnkonventionen med lust och lekfullhet, genom att utveckla ett pedagogiskt spel.

Spelet ökar kunskapen om konventionen hos den målgrupp som den faktiskt berör, barn och unga, vilket gör DramaMera till värdiga mottagare av årets demokratipris.


Dramamera får årets demokratipris


Föreningen Dramamera får årets demokratipris i Samband med Kommunfullmäktiges sammanträdeUnga demokratikämpar prisas – totalt överraskade


När årets demokratipris presenterades rullade ett chockerat fnitter ut över Sandvikens lokalpolitiker. Ungdomarna som fick priset var helt oförberedda – det hade ledarna i föreningen Dramamera sett till.Sandviken arrangeras projektet "Spela med lagen" en demonstrationen för barns rättigheter.


Anledningen till demonstrationen är att man vill vara på barnens sida som drabbas i alla krig som pågår i världen.Boka intervju